Sunday, November 10, 2013

2013 Lashishu Zhvejybos Sezonas (Antra Dalis)

Nuo praeito irasho praejo beveik menesis, zhvejybu buvo "net visos" dvi… Kazhkaip jau taip ivyko, kad neradau kompanijos, o vienam vazhiuoti 5 valandas nebuvo noro, tai ir praleidau kekis savaitgalius namie… Pastarasis irashas bus tikrai kitoks nei ankstesnis, nes rashyti nelabai turiu ka, todel manau visi mieliau pasigrozhes nuotraukomis…
Pirmoji ish dvieju chia aprashomu zhvejybu buvo tikrai gera, zhvejojau su techiu, pirma diena abu ishtraukem pakankamai, bent jau po 7, ar daugiau, skaichiu nepamenu, nuotrauku nedariau, ishskyrus vienos zhuvies.

Viena ish tu kur mane paklupde, nors realiai juk klaupiesi prie kiekvienos ishtrauktos ;)

Antra diena man buvo irgi gera, pasiguldzhiau 4, o va tevukui nesiseke, jis tik pakirtes buvo 4 ir nei vienos neishtrauke…

Tiek trumpai apie pirma zvejyba, o va antroji, jau buvo visai kitokia… Po keliu savaichiu pertraukos ikalbejau viena ish savo draugu nuvazhiuoti vadinamuju Steelhead’u. Ideja gera, bet su orais ir zhvejybos salygomis labai nepasiseke. Po savaites liuchiu tam savaitgaliui labai pakilo vanduo. Todel praleide pusdieni pagrindinej upej ir nieko gero nerade, nusprendeme pasivazhineti, pasivaikschioti ir pasizhvalgyti po apylinkes, aplankyti mazhesniuosius upelius, visi kiti aprashymai prie nuotrauku.
Ishkarto noriu padekoti Domui, uzh tai kad nepatingejo tampytis foto aparata su savim ir pridaryti tiek grzhiu nuotrauku (chia ju tik mazha dalis):

Chia net ne upe, o tik prataka prie salos, kur ankstesnes zhvejybos metu gylis buvo geras sprindis, o dabar net perbristi nedrysom.

Pabandzhiau pazhaisti su draugo kamera...

Vis dar bovijuosi su fotiku ;)

Dalele pagrindines upes ir itekejimas i prataka, prie kurios darytos ankstesnes foto.

Nepavykus pasiekti numatytos zhvejybos vietos, patraukeme ieshkoti laimes kitur.

Pirmasis Upelis kuri tikrinome. Vandens daug, jis drumstas, ir mes vel bristi pabijojome.

Ir ne mes vieni nebridome, kaip veliau suzhinojom ish kitu zhveju...

Antrasis Upelis, labai grazhus.

Isizhiurejus virsh tilto matosi bebru uzhtvanka.

Kazhkur chia radome pirmases zhuvis, bet po dvieju kovu ju ishtraukti nepavyko.




Po ilgo pasivaikschiojimo, dar keliu vietu patikrinimo per visa diena sugebejau pavedzhioti 4 zhuvis. Mano draugui Domui nepavyko uzhkabinti nei vienos, bet man pavyko jam i rankas igrusti savo meshkere su viena uzhkibusia, tai ir jis truputi pazhaide kol zhuvis nutruko ir nuplauke savo keliais.

I vakara buvo matyti kad mazhesniuose upeliuose po truputi krenta ir skaidreja vanduo, tai ir nuleme musu sprendima kitai dienai, nusprendeme ne kvailioti ties patvinimo riba tekanchioje didzhiojoje upeje ir vel nulindom i mazhuosius upelius. Akivaizdu kad klaidos nepadarem, dar gerai neprashvitus pirmoji zhuvis krante:

Pirmoji... (Trechiasis upelis)


Antroji... (Dar su sidabriniu atspalviu ir pilna ikru)

Per shia bebru uzhtvankele lashishos perplaukia be dideliu sunkumu, antroji uzhkibo butent ten.

Domas "darbuojasi"

Vis dar vyksta "darbo" procesas...

O chia jau ir "darbo" rezultatas
 Kadangi mes ne tik zhvejojom, bet ir pasivaikschiojom, zhemiau keli trechio upelio vaizdeliai ir bebru darbo padariniai, kur upelis virsta pelke. Kaip bebutu keista, bet lashishos iveikia bebru uzhtvankas, praplaukia tas pelkes ir toliau juda i upelio aukshtupi, tik prasidejus privachiai zhemei, mes toliau nejome.

Dairausi, gal netychia pavyks pamatyti ar verta bandyti savo laime ;)



Bebru sukurtas pelkynas...

Bebru sukurtas pelkynas...
Ta diena Domas ishtrauke 1 zhuvi, o man pavyko pachiupineti 4. Zvejojome pirmomis lapkrichio dienomis, o viena ish ishtrauktu zhuvu atrode dar net ir sidabrine. Ji buvo ishvalyta, ir ikrai buvo dar maishuose. Ispudis toks, kad dar tik dabar pradejusi savo kasmetine kelione. Jau ankschiau buvau girdejes nuomone, kad zhuvys ish nershyklos plaukia nershti ankschiau, nei vadinamosios laukines, po tokio laimikio negaliu su tuo nesutikti...
Shia zhvejyba pabaigiau King (Chinook) Salmon zhvejybos sezona, dabar iki balandzhio bus gaudomi Steelhead'ai ar zhvejojama nuo ledo...

Dekui kad perskaitet ir iki kitu zhvejybu ;)







1 comment: