Saturday, December 21, 2013

Pirmas Ledas (2013 Gruodis)


Pavadinimas viska ir pasako, nors ir labai norejau isvazhiuoti steelhead’u gaudyti, ir oras atshiles, bet neradus kompanijos tolimai kelionei, pasidariau kita atrakcija archiau namu. Beda ta, kad penktadieni uzhlipau ant ledo, o sekmadieni ishpranausha beveik 19 laipsniu shilumos ir labai abejoju, ar shiais metais (ne shi sezona) dar pavyks uzhlipti ant ledo…

Gal tiek izhangai, o dabar apie pachia zhvejyba… Privazhiuoju prie ezheriuko truputi priesh 9 ryto (labai jau sunku buvo ish lovos ishsiversti), pasitinka mane va toks vaizdelis (zvejosiu kazhkur per viduri):



Neskubedamas persirengiu, susidedu shildytuvus i batus ir susirinkes “zhaislus” einu ant ledo. Grezhiamos pirmos eketes, pradedu tampyti balansyrus (shvytuokles). Virsh balansyro 25 cm atstumu pririshta mazha musele ant 5 cm pavadelio. Rankos dreba, net pachiam keista, koks tas pirmo ledo jaudulys, ir dar tuo metu kai visai nesitikejau, maniau be kitu metu uzhlipti nepavyks…

Pirmos gal ashtuonios eketes ir nei braksht… Keista. Ezheriukas produktyvus, nors gerai jo ir nepazhystu, bet zhinau, kad zhuvis jame yra. Keichiu balansyra i truputi didesni ir kitu spalvu ir jau sekanchioje eketeje pajuntu pirma stuktelejima, bet nepakertu. Leidzhiu balanyra zhemyn ir vel stukt, ir vel nepekertu, vis tas jaudulys daro savo, sekanchiu masalo nuleidimu zhuvi pavyksta pakirsti, bet nepakankamai, nes prie pat eketes ezherys atsikabina… Buvo vienas, bus ir daugiau, kazhka darau teisingai jei bent jau vienas griebe. Nors toje eketeje daugiau kibimu nebuvo, labai nenusiviliu, einu toliau ir kokioje trechioje eketeje pavyksta ishprashyti pirma grazhuoli, uzhkibo jis ne ant balansyro, pagriebe muse.
 
Pirmasis shiu metu esherys ir jo foto sesija J
Pirmasis shiu metu esherys ir jo foto sesija J

Dar atbega kompanjonas, kad man labai liudna nebutu, tik zhvejyba jam nerupi, nori zhaisti.




 Toliau keichiu eketes, randu viena kita esheriuka, ir nestandartishkai tam ezherui, visi delno dydzhio, pernai tokiu buvo mazhuma ir jie buvo dideli, nors gal chia pirmo ledo ypatumai???

Esherio “Snow Angel” labiau panashus i Saulute ar geles zhieda.
Pastaraji fotografavau, kad matytusi burnoje prarytos zhuvyties uodega, bet panasu kad gavosi balansyro reklama ;-)

Veliau aprimuis kibimui vel keichiu masala (truputu sumazhinu, plius spalvos kitos) ir jau antroje eketeje sulaukiu kitokiu laimikiu:

Sunfish'as
White Crappie (pastaraji kertant prie rites nutruko valas, bet sugebejau sugriebti prie eketes ir ishtraukti tos dienos didzhiausia zhuvi).

Na ir kol visai nesutemo iamzhinu beveik visus laimikius (bevek, nes kol sutemo dar buvo pagauti keli esheriukai ir sunfish’as):

Beveik visi laimikiai... ;-)

Negaliu sakyti kad kibo labai, bet daug vaikshtant ir grezhiojant beveik leistina esheriu norma (25) susirinkti pavyko, mazhdaug puse esheriu pagriebe musele, o ne balansyra.


Iki kitu zhvejybu J

No comments:

Post a Comment