Sunday, December 8, 2013

Steelheadai Steelheadai Steelheadai (antra zhvejyba) 2013

Priesh gera savaite buvo pas mus Padekos Diena (vadinamasis Thanksgiving’as), kas suteike man galimybe pasiemus 3 extra dienas patureti visa savaitele atostogu. Gal ir nuskambes keistai, bet ta savaite nezhvejojau, nors minchiu buvo, bet laikas skirtas buvo aplankyti Vakarineje JAV pakranteje apsistojusius draugus, plius uzhsukti i senai pamiltus gamtos kampelius ar apsilankyti visiems zhinomose pramogos vietose.
Kadangi shis blogas ne apie mano keliones, o zhvejybas, tai paminesiu trumpai, kad pabuvota Hollywoode:
 


Yosemite National Park (nereali vieta, bent jau man ten grazhiau ir uzh didiji kanjona):


Sekvoju ir Kings Kanjono Nacionalisnis Parkas su Moro Rock (vaizdai nuo jo nerealus):




Na ir aishku uzhsukta porai dienu buvo ir i Las Vegas:




Daugiu keliones foto galima rasti chia: Kalifornijos ir Las Vegas Atostogos 2013

Atostogos yra gerai, bet va po ju tenka vel gryzhti i darbus. Su manuoju darbu galima sakyti pasiseke, bent jau kartais nubloshkia jis mane i zhvejybinius plotus. Praejusi savaite vel pasitaike viena ish tokiu, o dar su nedideliu planavimu pavyko pasidaryti extra zhvejybos diena (teko viena diena padirbeti 13 valandu, bet juk del zhvejybos).
Taigis atidirbus 13 val, susikraunu zhvejybinius zhaislus, snusteliu pora valandu ir 1:30 pajudu ish namu, kad shvintant jau buti prie upes. Nors ir viskas pagal plana, prie vandens laiku, bet susitinku pazhystamus zhvejus, kurie uzheme akmenuka ant kurio patinka man stoveti. Na jie pirmi, todel truputi pasishnekejes stojuosi kazhkiek pasroviui, kad jiems nesimaishyti…
Dar manau reiktu pamineti, kad vanduo aukshtas, kaip tokiam metu laikui, aukshtesnis nei man gaudant paskutini karta, todel tenka prisitaikyti prie nauju zhvejybos salygu. Oras keichiasi, ishpranashautas didelis atshilimas kitai dienai, o dar sekanchia atshalimas… Prie oro ir vandens lygio pasikeitimu manau dar sugryshiu veliau.
Zvejoti man nesiseka, iki 11 val ryto nutruksta keturios zhuvys, kai vienas ish vietiniu ish 7 uzhkibusiu 2 pasiguldo po kojomis… Na ne mano tai diena, gal tiesiog po ilgo vairavimo jauchiasi nuovargis, nebera reakcijos ar ish vis nejauchiu kibimu. Kad mano vieta uzhimta, nelabai jaudinuos, pazhinodamas zhvejus net neklauses zhinau, kad iki 12 dienos jie ishvazhiuos. Taip ir buvo, jie ishvzhivo, o ash atsistojau ant megstamo akmenuko…
Nepraejus ne 10 minuchiu turiu kibima ir grazhuolis steelhead’as krante:



Kadangi jis vazhiavo namo, tai priesh ishvalant buvo pasvertas – 9.8 lbs (4.4 kg)

Nors tai vienintele ta diena ishtraukta zhuvis, bet pavyko nufotografuoti dar viena. Stoviu sau vienas ant akmenuko, svaidau, jei kokia uzhkimba, gana greitai nutruksta. Kiti buve zhvejai visi ishsiskirte. Megaujuosi saulute, kuri atsisuko, grozhiuosi upes tekme, kai ten kur stovejau ankschiau ishsiverchia steelhead’as, ir su tokiu polinkiu lyg ratais plauktu i kranta. Po keliu sekundzhiu dar vienas ishsivertimas dar archiau kranto. Na akivaizdu kad jis nori fotkintis. Dedu meshkere i shona, imu telefona i rankas ir einu fotkinti zhuvies. Nepamirshtu ir pamatuoti – 79cm. Pamatavus ir nufotkinus nutempiu ash ji archiau sroves, leidzhiu pakvepuoti pratenkachiu vandeniu ir paleidzhiu… Jis letai nuvingiuoja i gelme.



Na dar pasigrozhiu gamtos kuriniais, na ir ko tai ne zhiemos grybas???





Ta diena iki 15:30 apturiu 13 kibimu. Zhadejau zhvejoti ilgiau, bet organizmas pareishkia, kad metas ilsetis, todel ishvazhiuoju ieshkotis nakvynes.

Antra zhvejybos diena, zhinau kad zhvejybai galiu skirti tik 3 vlandas, nes dar reikia ir dirbti. Kaip ir diena priesh tai, shvintant ash jau prie vandens. Prie upes sutinku zhmogeli, kuris nors ir atvyko ankschiau, nieko priesh, kad ash uzhimchiau megstama akmenuka. Pakankamai prashvitus abu pradedam zhvejyba ir mano nustebimui jau antru metimu man uzhkimba zhuvis. Labai netiketa, gal todel zhuvis ir nutruksta, o va dar ish trechio metimo uzhkibusi zhuvis parkeliauja i kranta:



O deshimties minuchiu eigoje dar ir antra zhuvis krante:


Smulkmenu nelabai jau ir be prisimenu, likes tik tas jaumas kai apturi nerealia zhvejyba, kai teigiamos emocijos tiesiog liejasi per krashtus, kai zhinai, kad tokia zhvejyba pakrauna energija iki sekanchios, kad ir per labai trumpa laika. Esme tame, kad per 3 valandas zhvejybos apturiu 11 kibimu, 4 zhuvys krante, plius kelios labai grazhios kovos su nutrukusiomis zhuvimis.
Keletas zhuvu foto:





Visos zhuvys uzhkibo ant museliu kuriose dominavo ryshki zhaliai geltona (chartreuse) spalva. Oras toliau keitesi, shilo labai greitai, diena teperatura pasieke beveik +13C, kas gruodzhio menesi yra neitiketina. Tik va vakare ir nakti pradejo shalti, lyti ir net snigti. Ryte oro temperature buvo apie 0 ir kokie 3cm sniego… O dar ir vandeni nuleido vakare visom 250 kubiniu pedu per sekunde (8.5 m3/s). Gal ir neskamba kad tai labai daug, bet srove pasikeichia ypach kai tai visu ketvirtadaliu vandens mases mazhiau nei buvo diena ankschiau, plius reikia ish naujo derinti sistema.
Vel zhvejojau 3 valandas, nuo 7 iki 10 ryto, prie upes buvau vienas neskaitant poros praplaukusiu valchiu. Turejau 4 kibimus, bet nei vienos zhuvies ishtraukti nepavyko. Kas keichiausia, tai nei vieno kibimo ant museliu su ryshkiai zhalia spalva. Trys kibimai buvo ant museles su melynu Eztaz blizguchiu, ir vienas kibimas ant alyvos spalvos museles. Taip ir suprask ko to zhuvys ir kada nori (beveik kaip moterys) JJJ

Tai turbut buvo paskutine zhvejyba shiemet, bet priesh akis dar visa zhiema, ir ash dar tikrai zhvejosiu, gal shiemet bus tokie metai, kad pavyks dazhniau ir nuo ledo pzhvejoti, kad tik butu pakankamai shalta J

No comments:

Post a Comment