Sunday, January 12, 2014

Antras uzlipimas ant ledo…

Atostogos ten kur silta buvo labai gerai, o sugryzus i kasdienybe, metas uzsiimti kasdieniskais malonumais… Na jie gal ne visai kasdieniski, juk nuo ledo pazvejoti visus metus galimybes nera, o ir ledas ne kiekvienais metais buna. Taip jau sutapo, kad sia savaite nuo ledo zvejojau du kartus.

Pirmas uzlipimas vyko treciadieni, po didziuju salciu (apie kuriuos buvo apskelbta net LT) pradejo silti, tas silti salyginis pasakymas, nes diena temometro stulpelis nepakilo aukschiau -5C. Kadangi dar pirmadieni zinojau kad ta diena nedirbsiu, pasiskambinau draugui ir suzinojes kad jis taip pat nedirba treciadieni, ikalbejau prisijungti kartu su zmona, nebus man taip liudna. Kadangi po salciu rytas labai shaltas, prie vandens susitinkam tik apie 11. As balasuoju, o kolegos stato veliaveles, o veliau taip pat pradeda ieskoti eseriu.



Keista kad kibimo teko palaukti gana ilgai, mano pirmasis eseriukas uzkimba gal tik 9-oje eketeje.

Pirmasis tos dienos eseriukas

Beveik tuo paciu metu sudirba viena veliavele, bet ten taip pat eseriukas…



Neuzilgo antras kibimas ant veliaveles, kur pasimauna grazuolis Largemouth Bass’as. Kuri istraukia draugo zmona. Su grazia zuvimi nusifotografuoja abu seimos nariai, o foto turiu tik viena.
 
Largemouth Bass, manau buvo virsh 2kg

Na zuvu rekordus musa ne tik jie, man ir pasiseka sumusti savo maziausio eserio ant balansyro rekorda J
 
Eserys vos uz balansyra didesnis, mano maziausios zuvies and balansyro rekordas.

Toliau ieskome zuvies iki tamsos. Randam ir eseriuku, ir Sunfish’u, ir vienas kitas Crappie papuola, man dar Bass’iukas pasimauna 14 coliu.

Gaila tik kad truputi uzsalo mano telefonas ir negalejau niekaip ijungti blico, todel teko savo laimikius nesti prie sviesos saltinio, ir foto gavosi nei kokybiska nei estetiska, bet prisiminimui tiks.



Draugu lamikiai taip pat neblogi. 

Nors diena ir buvo salta, bet praejo labai gerai.


Ketvirtadienis skirtas darbams, o va penktadieni as vel ant ledo, ant to pacio ezeriuko, tikslas – kuo daugiau Crappie’iu, nes treciadieni pavyko pagauti 4 ir jau truputi pasijaute kur ir kaip ju ieskoti.

Galeciau sakyti kad su oru pasiseke, nors isvykus is namu lijo, veliau lietu pakeite slapdriba ir sniegas, bet pasiekus zvejybos vieta, kol persirengiau, viskas nurimo.
 
Ant ledo matesi vieniso zvejo pedsakai

Pirma ekete ir pirmos zuvys, gal ne visai tai ko as noriu, bet vis linksmiau, kad tikrai nebusiu tuscias, o ir draugams zhuvies buvau prizadejes, turesiu ka nuvezti.
 
Pirma ekete ir pirmosios zuvys



Toliau greziamos eketes ir ieskoma zuvies, kibimu ne tiek daug, bet ir nuobodu labai nebuvo, vis rasdavau ar tei eseriuka ar tai sunfish’a.
 
Ekeciu poligonas ;)

Per paskutine valanda pries sutemstant sugebejau sugaudyti 7 Crappie’ius ir Bass’iuka.
 
Dienos laimikiai jau sutemus.

Sekanciai zvejybai teks truputi kitaip pasiruosti, kad Crappie’iu butu ne 7, o visas 10 (tiek kiek leidzia New Jersey valstijos taisykles).


No comments:

Post a Comment