Sunday, February 2, 2014

Zvejojam toliau ir kaip galima ivairiau…

Gal jau truputi ir apsileidau su savo blogu, todel greitai kurpiu si irasa… Jei nieko nerasau tai tikrai nereskia kad ne zvejoju, tiesiog laiko viska surasyti nelabai buvo…

O dabar trumpai apie zvejybas…

Pries dvi savaites kelias valandas praleidau ant ledo… Siaip, pasibovyti ir pabandyti suvilioti ka nors, nors vidinis tikslas Krapiai (crappie).
Pirmoje eketeje pasiraso Sunfish’as.

Antroje eketeje du Krapiai.

O po krapiu foto sesijos dar 4 Sunfishai…

 Jau manau diena bus kaip reta, bet kur tau kibimas nurimo, tai prigreziojes kruva ekeciu siaip ne taip isprasiau dar kelis sunfish’us, kelis eseriukus ir dar kelis krapius…



Bet juk bloga diena zvejyboje geriau nei gera diena darbe, o man net geriau nei savaitgalis lovoje pries televizoriu…

Dar pavyksta pagauti stai toki gamtos sedevra:


Antroji zvejyba jau gal kiek rimtesne. O gal tiesiog zuvys rimtesnes i kurias taikytasi.
Po ilgu salciu pagaliau kiek siltesne diena ten kur gaudau Steelhead’us. Siltesne tiek, kad atsilo net iki -5 J ir taip sutapo, kad buvau tame kraste darbo reikalais. Ketvirtadini ankciau nusidirbes atsiduriu ant kranto gal 12 val dienos. Sniego iki keliu (jei ne daugiau), kol prieinu prie upes, tenka kokius 3 kartus pailseti. Pasiseke gal tiek, kad pries mane pora zveju praejo ir jau buvo minimalus takas.

Prie vandens sveikinuosi jau jau esancias, vienas pazystamas, atvaziaves su broliu, kurio dar nebuvau sutikes. Klausiu kaip kibimas, atsikymas daug zadantis, nors jie atejo tik priesh 10 minuciu, bet suspejo pavedzioti po zuvi, tik istraukti nepavyko. Kol susiruosiu savo meskere, vienam is ju nutruksta dar viena.

Stojuosi kaip visada, kad jiems nesimaisyciau ir pradedu savo zvejyba. Pirmosios museles nenori zuvys, risu sekancia, keliolika tusciu metimu, jau pradedu galvoti apie tai, kad metas ir ja keisti, bet cia pirmas kibimas, sirdis virpa, juk tai pirmas steelhead’as siais metais, ir po siokios tokios kovos pavyksta ji uzsikelti ant ledo kuriuo apsale upes krantai.

Nediduke patele, nors ir legali bei pirma siemet (22 coliai 56 cm) keliauja atgal.
Po keliu minuciu jau in antra zuvis priesinasi kitame valo gale. Ja taip pat pavyksta uzsikelti ant ledo,:

25 coliu (53.5 cm) patinelis vaziuos namo.

25 coliu (53.5 cm) patinelis vaziuos namo.
Zvejojam toliau, galima sakyti kad kibimu nei man, nei salia esantiems zvejams tikrai netruksta, po pirmu dvieju istrauktu zuvu man nutruksta 9 is eiles. Negaliu to paaiskinti, bet taip ivyko. Salia stovintiems zvejams taip pat nesiseka istraukti uzkibusiu zuvu. Pries zvejybos pabaiga jie istrauke po 1 is kokiu 10+ uzkibusiu per zvejota laika.

O as sugebu isprasyti paskutines tris uzkibuses:
 
Patele, 28 coliai (71 cm) paleista gyventi toliau.

Patele, 28 coliai (71 cm) paleista gyventi toliau.

Patinelis, 29 coliai (73.5 cm) taip pat paleistas.

Patinelis, 29 coliai (73.5 cm) taip pat paleistas.

Patele, 30 ciliu (76 cm), gyvena toliau laukdama nersto.

Istikruju tai bandziau fotografuoti, bet telefone pasikeite i video ir nepastebejau, turiu keleta video po kelias sekundes vietoje desimties foto. 

Planas buvo zvejoti ne tik ketvirtadienio popiete, bet ir penkdienio ryta, bet paskambino is darbo ir teko skubiai vaziuoti ir spresti problemas.


Kaip per 5 valandas zvejybos, diena praejo labai greitai ir turiningai J  Dabar belieka susirasti kompanija ir pakartoti ar pagerinti zvejyba J

No comments:

Post a Comment